Vi som jobbar här

Kristel Detlefsen (Förskolechef)

Tillsammans med min fästman och vår son bor vi strax utanför Dingle i en lantlig miljö. I vår familj ingår även en hund, en katt, och två hästar.

Jag har ett brinnande intresse för att undervisa och min fritid spenderar jag tillsammans med min familj, mina vänner och våra djur. Jag är utbildad lärare i engelska och idrott och hälsa mot de äldre åldrarna.

Min vision är att skapa en förskola som är  en förälders främsta val.  När du lämnar ditt barn på vår förskola skall du känna att ditt barn är i trygga händer, är i en utvecklande miljö med kompetent personal  som har hjärta för verksamheten.

Linda Johansson (leg förskollärare)

Presentation kommer inom kort!

Charlotte Eklund (leg förskolelärare)

Jag heter Charlotte Eklund och bor i Dingle tillsammans med min man och våra två barn. På min fritid spenderar jag väldigt mycket tid med familjen. Tillsammans är vi mycket i skogen, ute på havet och en del samhället och närmiljön. Ett aktivt friluftsliv ligger varmt om mitt hjärta.

Jag är zumba-instruktör och tycker om all typ av träning. Jag är ledare i barngymnastiken i Dingle, vilket är fantastiskt roligt. Jag är väldigt engagerad i samhället och tänker mycket “ingen kan göra allt men alla kan göra något”.

Jag blev ombedd att presentera vad som är viktigt för mig i min pedagogroll, vilket är så otroligt mycket att det är svårt att hålla kort.Jag vill därför inleda med ett citat av Frederick Douglass som är väldigt talade och en grundsten i mitt förhållningssätt: “ Det är lättare att bygga starka barn än att laga en trasig vuxen”. För mig innebär det att barnen i förskolan bland annat ska få känna trygghet samtidigt som hon/han får möjlighet till skapa sin identitet.

Jag har ett genuint intresse för barns utveckling och lärande. Jag har ett stort intresse och fördjupade kunskaper inom språkutveckling och flerspråkighet. Hållbar utveckling och utomhuspedagogik ligger varmt om hjärtat och jag brinner för att skapa förutsättningar för att barnen får en relation till vår natur och miljö.

Ingemar Belemark( Kock)

Mitt namn är Ingemar, jag bor på en gård med min sambo utanför Brastad i Lysekil. Jag utbildade mig i gymnasiet till kock på hotell- och restaurangprogrammet och har sedan dess jobbat inom området. Efter något års arbete läste jag Maritim gastronomi, en YH-utbildning. Där fick jag lära mig om hållbarhet, ekologi och säsongsbetonad matlagning. Efter det har varit på flertalet restauranger i Väst Sverige som alla har haft en tydlig inriktning mot detta.

Jag har alltid haft ett intresse av att göra något lite annorlunda inom yrket, när min sambo visade mig annonsen där Kristel sökte en kock på Skorpan så tänkte jag att detta måste jag prova!

Matfilosofin är enkel. Goda råvaror, lagade med kärlek. Det ska smaka gott, se gott ut och vara roligt att äta min mat!

Emma Forsell(Pedagog)

Jag heter Emma Forssell och bor på Stale med min man och våra två barn. Jag är uppväxt på en gård i Dingle där mina föräldrar driver ett ekologiskt lantbruk. Jag har ett stort intresse av djur och natur. Min fritid tillbringar jag tillvisdel på deras gård. Jag tycker även om att ta långa promenader. Jag har även ett stort intresse av skogen där vi med familjen bygger kojor, grillar och plockar svamp.

I min pedagogiska roll lägger jag stor vikt vid att barnen känner en trygghet och ett lärande av att vara här på förskolan. Som pedagog anser jag att det viktigt att barnen får känna sig delaktiga i förskolans vardag och att lärandet blir roligt. Min tolkning bygger allt på att barnen känner en trygghet av att vara här på förskolan.  Jag tycker att trygghet är viktigt för både föräldrar och barn. Förskolan ska vara en trygg plats för både föräldrar att lämna sitt barn och även för barnet att bli lämnad.

Annika Heina(Resurs)

Helena Schewenius (Barnskötare)

Jag bor i Munkedal tillsammans med min man och våra två barn. Varje år sätter jag potatis och odlar olika sorters grönsaker som jag tycker är jätteroligt. Det är bra att barnen får vara med från början och se hur det växer upp och blir till mat.På min fritid tycker jag om att träna, vara ute  i trädgården och umgås med min familj och mina vänner.För mig är det viktigt att barnen känner sig trygga i sin miljö och att vi arbetar utifrån barnets egna behov.  Varje individ är unik och det ska vi ta vara på.

________________________________________________________________________________________________

Josephine Mattsson(Barnskötare)

Jonatan Sjönneby(Vaktmästare)